Teuns gaat na Tour ook in Vuelta voor ritwinst, Cras maakt debuut in grote ronde

  Vorige maand won Teuns de Tourrit met aankomst op La Planche des Belles Filles.

  Bahrain-Merida heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de Ronde van Spanje. De ploeg rekent op Dylan Teuns, die in de afgelopen Tour de France nog zegevierde op La Planche des Belles Filles.

  Naast onze landgenoot Teuns doet Bahrain-Merida onder meer beroep op de Duitse sprinter Phil Bauhaus en de Oekraïner Mark Padoen. Teuns en Padoen mikken op ritzeges, al hoopt die laatste ook in het klassement te verrassen. Voor Teuns is het de vijfde grote ronde, na deelnames aan de Vuelta in 2016 en 2018, de Giro in 2017 en de Tour dit jaar. 

   

  Domenico Pozzovivo is de grote afwezige bij het team van sportdirecteur Rik Verbrugghe. De Italiaan zou de kopman moeten zijn, maar liep afgelopen maand meerdere breuken op na een aanrijding met een auto op training

  Bij Katjoesja maakt Steff Cras zich op voor zijn eerste grote ronde: