Pozzovivo moet streep trekken door Vuelta na aanrijding op training

  Pozzovivo moet een streep door zijn Vuelta trekken.

  Domenico Pozzovivo zal niet als kopman van Bahrain-Merida uitgespeeld worden in de aankomende Ronde van Spanje. De Italiaan werd tijdens een trainingstochtje aangereden door een auto. Hij brak een arm en een been.

  De 36-jarige Italiaan reed door het gehucht Laurignano in het zuiden van Italië en werd aan een kruispunt geraakt door een auto. Na de eerste zorg ter plaatse werd de renner overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij nog steeds verblijft. Pozzovivo was naar verluidt steeds bij bewustzijn.

   

  De schade is wel aanzienlijk. Pozzovivo brak een arm en een been en moet geopereerd worden. Hij zal dan ook de Vuelta missen. Een streep door zijn rekening en die van zijn team want Pozzovivo zou de kopman van Bahrain-Merida worden. 

   

  Vorige week werd hij twaalfde in de Ronde van Polen. Eerder dit seizoen hielp Pozzovivo Vincenzo Nibali aan een tweede plaats in de Giro, waarin hij 19e werd.