Advocaat: "Put is slachtoffer van interne afrekening binnen Guinese bond"

  " "

  Kris Luyckx, de advocaat van Paul Put, kennen we ook als advocaat van spijtoptant Dejan Veljkovic.

  De advocaat van Paul Put heeft vanochtend gereageerd op de zware straf voor de Belgische coach door de voetbalbond van Guinee. Die veroordeelde zijn ex-bondscoach voor corruptie. Meester Kris Luyckx spreekt van een onterechte beschuldiging, een interne afrekening binnen de bond én een poging om onder de opzegvergoeding uit te komen.

  De Ethische Commissie van de Guinese voetbalbond legde Put een levenslange schorsing in Guinee op én een boete van 100.000 euro. Onze landgenoot, vorige maand ontslagen na een tegengevallen Afrika Cup, zou leden van zijn staf hebben afgeperst om een deel van hun wedstrijdpremie aan hem af te staan.

   

  Put reageerde gisteren al heel kort en verrast en zegt dat hij zelf afgeperst werd door de vicevoorzitter van Guinee. Die vicevoorzitter werd 5 jaar geschorst in de zaak.

   

  Zijn advocaat komt nu met een uitgebreider verhaal: "Met verbazing heeft mijn cliënt kennis genomen van een beslissing die op vrijdag zou zijn getroffen door de Ethische Commissie van de Guinese voetbalbond."

   

  "Paul Put was niet aanwezig op de zitting van deze disciplinaire commissie, hij had begin deze week Guinee al verlaten. De overeenkomst tussen hemzelf en de voetbalfederatie van Guinee werd immers al éénzijdig verbroken door de voorzitter van de voetbalbond op 15 juli na de uitschakeling in de Afrika Cup."

   

  "Sindsdien werden er onderhandelingen gevoerd om te trachten de opzegpremie van mijn cliënt betaald te krijgen, maar men heeft mijn cliënt aan het lijntje gehouden en er werd uiteindelijk geen akkoord bereikt, waarschijnlijk door een gebrek aan financiële middelen in hoofde van de voetbalbond."

  " "

  Paul Put werd ontslagen bij Guinee na een tegenvallende Afrika Cup in Egypte.

  Luyckx trekt naar TAS: "Put is slachtoffer van dubieuze praktijken"

  "Men heeft duidelijk gewacht tot op het moment dat men wist dat Paul Put het land had verlaten om de disciplinaire commissie deze éénzijdige beslissing te laten nemen zodat hij zich niet heeft kunnen verdedigen op deze onterechte beschuldigingen."


  "Die kaderen binnen een interne afrekening waardoor ook de vicepresident van de Guinese bond werd veroordeeld," vervolgde Luyckx. "Door mijn cliënt nog te veroordelen tot een monsterboete van 100.000 euro hoopt men zo onder de betaling van de opzegvergoeding onderuit te komen."


  "Zowel wat de beslissing van de disciplinaire commissie, als wat de niet-betaling van de opzegvergoeding betreft, heb ik de opdracht gekregen om een procedure op te starten bij het TAS." Luyckx lichtte ook al de Afrikaanse voetbalconfederatie (CAF) en de FIFA in "van deze dubieuze praktijken waarvan Paul Put het slachtoffer is geworden".