• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Dream Team mist topper Kyle Lowry op WK basketbal

  VS-coach Gregg Popovich en Kyle Lowry, met een geblesseerde duim.

  De Verenigde Staten kunnen op het WK basketbal geen beroep doen op NBA-kampioen Kyle Lowry. De 33-jarige spelmaker is nog niet voldoende hersteld van een duimblessure. Het lijstje afzeggingen van toppers bij het Dream Team neemt stilaan grote vormen aan. 

  "Ik hoopte klaar te zijn voor het toernooi maar ik kreeg nog geen groen licht om voluit te gaan. Ik speel graag voor de nationale ploeg, maar jammer genoeg moet ik passen voor het WK. De jongens die zullen aantreden zijn sterk en zij zullen goud winnen voor ons", deelt een ontgoochelde Lowry mee via Instagram. 

   

  De point guard werd in 2016 olympisch kampioen en mocht afgelopen seizoen met zijn team Toronto Raptors een 1e NBA-titel vieren. 

   

  Dream Team-coach Gregg Popovich moet met Lowry opnieuw een belangrijke pion schrappen, na eerdere afzeggingen van verschillende andere sterren zoals LeBron James, James Harden, Anthony Davis, Damian Lilliard en Kawhi Leonard. Vanaf 31 augustus doet de VS in China een gooi naar een derde wereldtitel op een rij.