Onthoofd Dream Team moet VS trots maken op WK basketbal

  Titelhouder Verenigde Staten heeft een voorlopige selectie bekendgemaakt voor het WK basketbal dat eind volgende maand zal doorgaan in China. NBA-sterren als LeBron James en Stephen Curry ontbreken. Zij geven de voorkeur aan de voorbereiding op het nieuwe NBA-seizoen. 

  Op 5 augustus vatten de Verenigde Staten hun voorbereiding op het WK basketbal aan. Bondscoach Gregg Popovich zal niet kunnen rekenen op enkele toppers uit de NBA: LeBron James, Stephen Curry, James Harden en Anthony Davis besloten om met hun eigen club het nieuwe NBA-seizoen voor te bereiden. 

   

  Het kransje van 17 WK-gangers telt alleszins nog genoeg sterren. Onder meer Donovan Mitchell, Jayson Tatum, Andre Drummond en recent NBA-kampioen Kyle Lowry tekenen present bij het Dream Team. 

   

  De VS nemen het in groep E op tegen Tsjechië, Turkije en Japan. Het WK vindt plaats van 31 augustus tot 15 september.