• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Duitse e-sporter klopt titelverdediger in FIFA-finale

  Mohammed Harkous

  Mohammed Harkous is de eerste Duitser die de Wereldbeker wint.

  Op het veld wilde het niet lukken voor Duitsland op de Wereldbeker voetbal, maar in de virtuele wereld doen onze oosterburen het veel beter. Mohammed "MoAuba" Harkous heeft in Londen de FIFA eWorld Cup gewonnen. In de finale speelde hij beter dan titelverdediger Msdossary uit Saudi-Arabië.

  In de WK-finale van het wereldberoemde voetbalspel FIFA stond met Mohammed "MoAuba" Harkous de beste PS4-speler tegenover de beste Xbox-speler én titelverdediger Msdossary.

   

  Eerst gingen ze de strijd aan op de Xbox-console. "MoAuba" kon Msdossary op een 1-1-gelijkspel houden. Zo legde hij de basis voor zijn wereldtitel, want op de PS4-computer liet hij zich niet kloppen. Op zijn terrein won de Duitser met 2-1.

   

  Msdossary had als eerste twee keer na mekaar het WK kunnen winnen, maar het was "Mo Auba" die Duitsland een eerste wereldtitel schonk in de virtuele wereld. In de 1/8e finales had de e-sporter van Bundesligaclub Werder Bremen nog onze landgenoot Stefano Pinna uitgeschakeld. De eindoverwinning levert hem een cheque van 250.000 dollar of 224.628 euro op.

  De spelers gamen op een podium in de O2-arena van Londen.

  "Mo Auba" lacht zijn tanden bloot.

  Hij is de allereerste Duitser die het tot wereldkampioen schopt.

  VIDEO: De goals in de WK-finale