• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Deze keer geen finale: Stefano Pinna sneuvelt vroegtijdig op WK FIFA

  De Duitser Mohammed "MoAuba" Harkous was in de 1/8e finales te sterk voor Stefano Pinna.

  Stefano Pinna zal zijn kunststukje van vorig jaar op de FIFA eWorld Cup niet herhalen. De Belgische esporter bereikte vorig jaar nog de finale van het WK, maar op deze editie strandde zijn schip in de 1/8e finales. 

  De groepsfase verliep nagenoeg vlekkeloos voor Pinna. In Groep D verloor hij geen enkel duel, 3 zeges en 4 gelijke spelen waren zijn resultaten. Het leverde hem een tweede plaats op in zijn groep. 

   

  Maar zijn eerste verliespartij op dit WK betekende meteen ook de exit. In de 1/8e finales was zijn tegenstander de Duitser Mohammed MoAuba Harkous. De heenpartij eindigde op een 1-1-gelijkspel, maar de terugwedstrijd werd met 2-0 gewonnen door MoAuba. 

   

  Na zijn uitschakeling reageerde Pinna ontgoocheld op Twitter. "Ik kan mijn gevoelens na deze uitschakeling niet omschrijven", zei de Belg met een gebroken hartje erbij.

  Nog vier kandidaten over

  Vandaag kent de FIFA eWorld Cup zijn apotheose. Deze namiddag vinden de halve finales plaats, later vanavond kennen we de nieuwe wereldkampioen. Aan de Xbox-kant strijden de Fransman Fouad Rafsou Fares en de huidige wereldkampioen Mosaad Msdossary Aldossary voor het finaleticket, aan de PS4-kant krijgen we een strijd tussen Mohammed MoAuba Harkous en de Argentijn Nicolas Nicolas99fc Villalba.

   

  De Saudiër Msdossary kan de 3e speler ooit worden die 2 maal wereldkampioen wordt. Het zou echter een unicum zijn als hij de titel dit jaar pakt. Nog nooit werd iemand 2 maal na elkaar wereldkampioen.