Patrice Evra zet er op zijn 38e een punt achter

  West Ham United was de laatste club van Patrice Evra. Hij speelde er slechts 5 wedstrijden.

  Patrice Evra stopt definitief met voetballen. De Franse linksachter zat al ruim een jaar zonder club en beëindigt nu ook de zoektocht naar een nieuw voetbalavontuur als speler. 

  In mei vorig jaar werd het contract van Patrice Evra bij zijn toenmalige club West Ham United niet meer verlengd. In de nadagen van zijn carrière speelde de 81-voudige Franse international er slechts enkele maanden, sindsdien zat Evra zonder club. 

   

  De ervaren linksachter speelde in Italië voor Marsala, Monza en Juventus. In Frankrijk kwam hij uit voor Nice, Monaco en Marseille. Zijn gloriedagen beleefde hij in Engeland bij Manchester United, waar hij onder Alex Ferguson de Champions League, 5 landstitels en het WK voor clubs won.

   

  In november 2017 zag Evra zijn contract bij Olympique Marseille ontbonden worden, nadat hij tijdens de opwarming van een Europa League-wedstrijd slaags was geraakt met een fan van zijn eigen team. Nadien trok hij naar West Ham, maar met 5 optredens werd dat dus geen succes. 

   

  Evra kende een glansrijke periode bij de Franse nationale ploeg. Hij verzamelde 81 selecties en speelde op de WK's van 2010 en 2014 en de EK's van 2008, 2012 en 2016.

  Naast Clarence Seedorf is hij de enige speler die met 3 verschillende clubs, Monaco, Juventus en Manchester United, de Champions League-finale betwist heeft.