Hanni verhuist van Rusland naar Qatar en wordt ploegmaat van Sneijder

  Hanni speelde in ons land bij KV Mechelen en Anderlecht.

  Sofiane Hanni heeft zijn handtekening gezet onder een contract bij Al-Gharafa in Qatar. De aanvallende middenvelder, ex-Anderlecht en ex-KVM, verlaat Spartak Moskou. Hij wordt bij zijn nieuwe club ploegmaat van onder anderen Wesley Sneijder.

  Sofiane Hanni verliet begin 2018 de Belgische competitie. Spartak Moskou betaalde Anderlecht zo'n 8 miljoen voor de Algerijn, maar in Rusland kon hij zich nooit echt onmisbaar maken. Hij had nog een contract tot 2023 maar mocht beschikken.

   

  Hanni gaat nu voetballen in het shirt van Al-Gharafa. Vorig seizoen werd de club 8e in de eigen competitie. De laatste landstitel van de club dateert al van 2010. Bij de club speelt sinds begin dit jaar ook de Nederlander Wesley Sneijder.

   

  In ons land speelde Hanni bij KV Mechelen en Anderlecht. Als speler van Mechelen werd hij verkozen tot Profvoetballer van het Jaar, Ebbenhouten Schoen en Belgische Leeuw. Bij paars-wit was hij in anderhalf seizoen goed voor 23 goals en 25 assists in 86 duels. Hij werd meteen na zijn komst vanuit Mechelen kapitein en won met Anderlecht de titel.