Anderlecht haalt slag thuis bij BAS: debuut van Kompany niet achter gesloten deuren

  De match tussen Anderlecht en Standard moest in Play-off I gestaakt worden.

  Anderlecht moet het seizoen niet beginnen met een match achter gesloten deuren tegen KV Oostende. De club kreeg die straf na de incidenten in de POI-match tegen Standard op het einde van vorig seizoen, maar het BAS zet de sanctie nu om in een voorwaardelijke straf. Vincent Kompany kan dus debuteren in een vol stadion.

  De clash tussen Standard en Anderlecht in Play-off I moest gestaakt worden nadat projectielen uit het vak met bezoekende fans waren gegooid. Paars-wit werd zwaar gestraft: een boete, een 5-0-nederlaag, een sensibiliseringscampagne en een match achter gesloten deuren. Bij dat laatste kon de club zich niet neerleggen en Anderlecht trok naar het BAS.

   

  Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport geeft Anderlecht zijn zin. De match achter gesloten deuren wordt omgezet in een voorwaardelijke straf. Die moet alleen effectief uitgevoerd worden als de club binnen de 3 jaar nog eens in de fout gaat.

   

  Door de uitspraak van het BAS kan Anderlecht dit weekend dus zeker voor de eigen supporters het seizoen beginnen tegen KV Oostende. Die match zal ook het debuut zijn van speler-manager Vincent Kompany. In een leeg stadion zou dat toch een galamoment in mineur geworden zijn. Bovendien zou Anderlecht ruim 1,2 miljoen euro aan inkomsten mislopen met een leeg stadion, dat net omgedoopt is tot Lotto Park.