Anderlecht probeert bij BAS match achter gesloten deuren te ontlopen

  De match Standard-Anderlecht werd gestaakt na de incidenten.

  Anderlecht vecht morgen zijn straf voor de incidenten tijdens Standard-Anderlecht aan bij het BAS. Anderlecht wil vooral vermijden dat Vincent Kompany zijn terugkeer moet vieren in een match zonder toeschouwers.

  De wedstrijd in Play-off I tussen Standard en Anderlecht moest gestaakt worden nadat projectielen uit het vak met Anderlecht-supporters waren gegooid. De boete, de 5-0-nederlaag en een sensibiliseringsactie kon Anderlecht aanvaarden, maar de match achter gesloten deuren niet.

   

  Dat zou een terugkeer in mineur zijn voor Vincent Kompany, speler-trainer bij Anderlecht., bij zijn eerste thuismatch. Bovendien zou Anderlecht ruim 1,2 miljoen euro aan inkomsten mislopen met een leeg stadion, dat net omgedoopt is tot Lotto Park.

   

  Anderlecht vecht nu die match achter gesloten deuren aan bij het BAS en die zitting vindt donderdag plaats. In 2017 vocht Standard zijn straf van 2 wedstrijden in een leeg stadion aan bij het BAS na de incidenten bij Charleroi. Het BAS ging in op de eis van Standard en schrapte die straf.