• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Braziliaanse coach kapittelt Messi: "Hij moet zelf meer respect tonen"

  De Braziliaanse spelers gooien bondscoach Tite in de lucht na de gewonnen Copa America.

  De Braziliaanse spelers gooien bondscoach Tite in de lucht na de gewonnen Copa America.

  De Braziliaanse bondscoach Tite kon het zondagavond na afloop van de gewonnen Copa America niet laten om nog even terug te komen op de uitspraken van Lionel Messi. 

  Messi had na de gewonnen troostfinale tegen Chili geklaagd over de "corrupte organisatie" van de Copa America. De Argentijn insinueerde dat het hele toernooi opgezet was om thuisland Brazilië de eindzege te bezorgen.

   

  Messi had voor de rust tegen Chili een gecontesteerde rode kaart - nog maar de tweede in zijn carrière - onder de neus geschoven gekregen en weigerde zijn bronzen medaille op te halen.     

   

  De Argentijnen dienden na de match een klacht in bij de Conmebol voor "groteske arbitragefouten".

   

  De Argentijnse voetbalbond beschuldigde de Braziliaanse veiligheidsdienst van president Jair Bolsonaro ervan de communicatie met de videoscheidsrechter te hebben verstoord. Op die manier konden twee fases, die de Argentijnen een penalty hadden kunnen opleveren, "niet correct beoordeeld worden".     

   

  De Braziliaanse bondscoach Tite is niet gelukkig met de handelswijze van Messi en de Argentijnen. "Messi moet meer respect tonen voor zijn tegenstanders en aanvaarden dat hij verslagen is", zegt Tite.

   

  "Ik heb Messi altijd een buitengewone, bijna buitenaardse, speler gevonden, maar hij moet kunnen aanvaarden dat hij verloren heeft. Messi weet dat als hij zulke uitspraken doet die altijd deining veroorzaken. Hij moet daarmee oppassen."

   

  "Wij hebben zelf ook al wedstrijden verloren door twijfelachtige beslissingen van de arbitrage, bijvoorbeeld op het WK vorig jaar (Tite doelt op de verloren kwartfinale tegen de Rode Duivels, red), maar we hebben toen ook niet geklaagd. We dragen fair play hoog in het vaandel."

   

  Tite, met zijn kleinzoon op de schoot, wilde verder enkel over de gewonnen finale babbelen. "Ik voel me nu pas echt een trainer", glimlachte hij. "Winnen hier in Maracana, de tempel van het voetbal, dat is niet in woorden uit te drukken."

  De mascotte is blij na de gewonnen finale: