• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Campenaerts: "Mijn contractevoluties volgen de champignontheorie, ze groeien het best in het donker"

  Campenaerts lichtte nog geen tipje van de sluier op.

  Victor Campenaerts was te gast in Vive le vélo en dat was de ideale gelegenheid om eens te polsen naar zijn contractbesprekingen bij Lotto-Soudal. Maar de werelduurrecordhouder hield de boot af. "Voor het einde van de Tour zal het wel duidelijk worden."

  De contractonderhandelingen tussen Lotto-Soudal en Victor Campenaerts verlopen stroef. Volgens sommige media zou er zelfs een breuk in de maak zijn. Karl Vannieuwkerke vroeg Campenaerts in Vive le vélo hoe het nu precies zit.

   

  "Mijn contractevoluties lopen volgens de champignontheorie. Die groeien het best in het donker", bleef Campenaerts op de vlakte.

   

  Eddy Planckaert, ook te gast in Vive le Vélo, begrijpt niet waarom Campenaerts nog geen contractverlenging kreeg. "Het is vreemd, je hebt Lotto-Soudal zoveel publiciteit gegeven. Je bent werelduurrecordhouder en dan hoor je dat ze de klassieke kern willen versterken. Tenzij je het onderste uit de kan wil halen?"

   

  Lotto-Soudal zou z'n pijlen richten op Philippe Gilbert en John Degenkolb. Ook dat begrijpt Planckaert niet. "Het zijn twee klassieke renners die toch al op leeftijd zijn en daar dan nog in investeren. Ik zou Campenaerts liever bij Lotto-Soudal zien blijven."

   

  Wilfried de Jong bekeek het iets pragmatischer aan de tafel van Karl Vannieuwkerke. "Als tijdrijder ben je een solist in een groep. Zou dat de reden kunnen zijn dat ze jou niet meer willen? Omdat je van te weinig waarde bent voor de ploeg?"

   

  "Dat denk ik niet", klinkt het bij Campenaerts. "Ik ben aangenomen als tijdrijder en er wordt van mij voorlopig alleen verwacht dat ik presteer als tijdrijder."

   

  Of dat ook volgend seizoen nog bij Lotto-Soudal zal gebeuren, is voorlopig dus afwachten. Zijn er ook andere opties? "Wie zal het zeggen? Ik weid daar liever niet over uit. Voor het einde van de Tour zal het via de mediakanalen wel duidelijk worden."

  "Pijlen gericht op Olympische Spelen en WK"

  Zijn contractbesprekingen mogen dan nog in mysterie gehuld zijn, wat zijn sportieve ambities betreft is Campenaerts wel duidelijk. "Ik heb mijn pijlen gericht op de Olympische Spelen en het WK. Dat wil ik zo snel mogelijk bereiken, dan heb ik het hoogste in de discipline tijdrijden behaald."

   

  "Daarna zou ik mij graag toeleggen op het kleinere rondewerk. Zeker een BinckBanck Tour is iets wat binnen mijn mogelijkheden ligt. Waarom kan dat zelfs nu al niet? Op termijn wil ik voor een Ronde van Polen gaan, zulke zaken."