Vincent Kompany lokt ex-ploegmaat Samir Nasri naar Anderlecht

  Sami Nasri krijgt rugnummer 14 bij Anderlecht.

  Sami Nasri krijgt rugnummer 14 bij Anderlecht.

  Na Vincent Kompany heeft Anderlecht opnieuw een grote naam te pakken. Samir Nasri, een ex-ploegmaat van Kompany bij Manchester City, heeft een contract ondertekend in het Astridpark. "Voor een speler als Nasri kom je naar het stadion", zegt sportief manager Michael Verschueren trots.

  Samir Nasri is niet de minste. De 32-jarige Fransman brak ruim 10 jaar geleden door bij Marseille, waar hij een transfer naar Arsenal versierde. In 2011 trok hij voor 27,5 miljoen euro naar Manchester City. Nasri heeft 220 Premier League-wedstrijden op de teller, waarin hij 36 keer scoorde en 44 assists uitdeelde.

   

  Sinds enkele jaren zit de carrière van het Franse woelwater wel in een neerwaartse spiraal. De middenvelder speelde nog voor Sevilla, Antalyaspor en West Ham, waar hij de afgelopen maanden geen potten meer kon breken. Tussendoor was Nasri ook 6 maanden geschorst wegens dopinggebruik, nadat hij verboden voedingssupplementen gebruikt had.

   

  Nu komt Nasri, die ook 41 keer voor Frankrijk speelde, zijn kunstjes vertonen in de Jupiler Pro League. De Fransman werd vandaag al gespot in een Brussels ziekenhuis, waar hij zijn medische testen afgelegd heeft.

   

  Op Instagram verheugt Anderlecht-voorzitter Marc Coucke zich op de komst van Nasri met een mysterieuze handdruk. "De rechterhand en bijhorende voeten zouden een nieuwe belangrijke stap kunnen betekenen in de heropbouw van onze mooie club."

  Nasri: "Met overtuiging voor Anderlecht gekozen"

  Samir Nasri heeft zin in de uitdaging die hem wacht in Anderlecht. "Ik kreeg een heel aantal mooie aanbiedingen, maar uiteindelijk koos ik met bijzonder veel overtuiging voor RSC Anderlecht", vertelt de Fransman.

   

  "Vincent Kompany was tussen 2011 en 2017 mijn teamgenoot bij City. Ik ken hem door en door en weet welk project hij met Anderlecht voor ogen heeft. Samen met hem en het hele team wil ik er alles aan doen om dit te doen slagen."

   

  Voorzitter Marc Coucke: "Bij Anderlecht trekken we de kaart van de jeugd, die we volop kansen willen geven om zich te ontwikkelen. Maar zij kunnen maar slagen, als je hen ook goed omringt op en naast het veld."

   

  "Nasri is een echte topper die deze jongens ervaring zal bijbrengen én die hen ook effectief naar een hoger niveau kan tillen door continu met de jongeren te trainen en te spelen. We zijn er trots op dat een speler van zijn niveau, met zijn palmares voor Anderlecht kiest."

  "Voor Nasri kom je naar het stadion"

  Ook sportief manager Michael Verschueren is in zijn nopjes met de komst van Samir Nasri. "Nasri is echt het type speler waarvoor de mensen naar het stadion komen. Vinnig, sterke dribbel, een man die een individuele actie kan maken en die dus past bij de stijl van het huis", weet Verschueren.

   

  "Hij kent ook het systeem dat Vincent met Anderlecht wil spelen en heeft dus ook op dat vlak een enorme meerwaarde. Wij kijken uit naar zijn dribbels op de velden van de Pro League. Na enkele moeilijke seizoenen zal hij er op gebrand zijn om zich weer te tonen.”

   

  Anderlecht laat nog weten dat Nasri zo snel mogelijk zal aansluiten bij de groep. De Fransman krijgt bij paars-wit het rugnummer 14.