Efficiënt Brazilië houdt Messi en Argentinië uit finale Copa America

  Brazilië viert en Messi baalt op de Copa America.

  Brazilië heeft in eigen land de finale van de Copa America bereikt ten koste van Lionel Messi en Argentinië. In een felle strijd scoorden Gabriel Jesus en Firmino, Sergio Agüero en Lionel Messi raakten het doelkader: 2-0.

  In een fysiek duel tussen de twee rivalen sloeg Brazilië als eerste toe. Firmino schotelde spitsbroeder Gabriel Jesus de openingsgoal voor. Argentinië nam het initiatief over, maar Agüero zag zijn kopbal op de lat vallen.

   

  Ook na de rust hield het doelkader Argentinië van de gelijkmaker: Messi legde aan van net buiten de zestien, maar de paal stond in de weg. De Argentijnen kregen nog kansen, maar kregen ook het deksel op de neus. Op een counter draaiden Gabriel Jesus en Firmino de rollen om van in de eerste helft: assist Gabriel Jesus en goal Firmino.

   

  Brazilië, dat van zijn 42 matchen onder bondscoach Tite er amper 2 verloor (waarvan 1 tegen België vorig jaar op het WK), speelt zondag de finale in het Maracana-stadion tegen Chili of Peru.

   

  De laatste keer dat Argentinië in een officieel duel kon winnen van Brazilië dateert al van 2005. Messi blijft op zoek naar zijn eerste prijs met Argentinië, al won hij wel goud op de Olympische Spelen van 2008. De Argentijnen scoorden amper 5 goals in 5 matchen en wonnen voor het laatst de Copa America in 1993. 

  Bekijk de doelpunten van Brazilië