• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Bolivia is een eitje voor Brazilië in openingsmatch van Copa America

  Braziliaanse vreugde met Coutinho (nr 11) als blikvanger.

  Zonder de geblesseerde Neymar heeft Brazilië de openingswedstrijd van de Copa America moeiteloos gewonnen. Het werd 3-0 tegen Bolivia. 65.000 toeschouwers woonden het duel in Sao Paulo bij.

  Phillippe Coutinho opende de score in de tweede helft met een strafschop, na een tussenkomst van de videoref. Drie minuten later maakte de Barcelona-werknemer er met een kopbal 2-0 van.

   

  De 23-jarige Everton Soares, aanvaller van Gremio, viel 10 minuten voor tijd in en bracht de eindstand met een knappe actie en dito knal op 3-0.

   

  Bolivia had weinig in de melk te brokkelen. Aanvallend was het onmondig en het mocht van geluk spreken dat de score niet hoger opliep.

   

  Toch waren de Braziliaanse fans niet echt gelukkig. Na de eerste helft trakteerden de supporters hun spelers op een fluitconcert.

   

  "We begrijpen de supporters", zei bondscoach Tite. "In de eerste helft hadden we meer moeten doen."

   

  Zaterdagnamiddag spelen Venezuela en Peru de tweede wedstrijd in groep A.

  Tweets en de 3 doelpunten:

  Wie volgt Chili op?

  Met Brazilië-Bolivia is de 46e editie van de Copa America van start gegaan. Chili won de vorige twee edities. In 2015 klopte het in eigen land na strafschoppen Argentinië in de finale. Het jaar erna haalden de Chilenen het in de eindstrijd opnieuw tegen Argentinië, weer na strafschoppen.

   

  De Chilenen nemen het nu in de groepsfase op tegen Ecuador, het uitgenodigde Japan en Uruguay, ook een outsider voor de titel. Argentinië speelt in zijn poule tegen Colombia, Paraguay en het uitgenodigde Qatar.

   

  Lionel Messi moest in de voorgaande twee Copa's vrede nemen met zilver en was er ook al in 2007 bij toen Brazilië in de finale te sterk was. Nu aast het speerpunt van Barcelona op wraak. Hij geniet het gezelschap van onder meer Sergio Agüero (Manchester City), Paulo Dybala (Juventus) en Matias Suarez (River Plate, ex-Anderlecht).

   

  De top 2 van elke van de drie poules plaatst zich voor de kwartfinales, net als de beste twee derdes. De finale is op 7 juli in Rio.

  Nog over het openingsduel: