Ghana houdt het Kameroen van Seedorf in bedwang op Afrika Cup

  Ghana en Kameroen vochten veel duels uit.

  Kameroen en Ghana hebben de punten gedeeld in een match om snel te vergeten. Kameroen kwam wel goed weg in de slotminuten toen de lat Ghana van een goal hield: 0-0. Kameroen is zo goed als zeker van de volgende ronde.

  Kameroen en Ghana tekenden in het verleden al voor 9 eindzeges op de Afrika Cup, maar hun vertoning op zaterdag was maar een flauw afkooksel van vorige duels die de twee landen uitgevochten hadden.

   

  Beide teams stapelden de balverliezen op en de hitte in Egypte leek de spelers zelfs parten te spelen bij de afwerking. Ghana kwam nog heel dicht bij de zege toen Kwabena Owusu in minuut 88 hard op de lat trapte.

   

  Maar de matige match verdiende geen winnaar, al zag Kameroen-coach Clarence Seedorf dat anders. "Ik heb twee goed georganiseerde teams gezien die genoeg kansen afgedwongen hebben om de match te beslissen." 

  Bij Kameroen speelde Standard-verdediger Collins Fai de volledige wedstrijd. Oostende-doelman Fabrice Ondoa keek toe vanaf de bank. Bij Ghana bleef Racing Genk-verdediger Joseph Aidoo net als op de eerste speeldag aan de bank gekluisterd.