Ga naar de inhoud

Schaatser schenkt Van der Weijden zijn Elfstedentochtkruisje

 vr 28 juni 2019 08:42
Maarten van der Weijden
Maarten van der Weijden post de brief op zijn sociale media.

De Nederlander Maarten van der Weijden heeft na zijn loodzware zwemtocht toch een Elfstedenkruisje gekregen. Een deelnemer uit 1986 is de gulle gever.

Schaatsers die de Elfstedentocht tot een goed einde brengen, krijgen daar een kruisje voor. Maarten van der Weijden niet.

 

De 38-jarige Nederlander zwom vorig weekend de 195 kilometer in Friesland. Per post heeft hij toch een Elfstedenkruisje ontvangen. Een schaatser schenkt zijn aandenken aan de openwaterzwemmer.

 

"In 1986 heb ik de Elfstedentocht geschaatst. Het was mooi zonnig weer en er was maar weinig wind. Het was eigenlijk een makkie. Dus kijkend waar jij mee bezig bent, vind ik dat jij dit kruisje veel meer toe komt. Ik geef het met heel veel liefde aan je", schrijft hij in de brief.

 

"Wow, wat enorm bijzonder. De wereld is mooi", reageert Van der Weijden, die de brief op zijn sociale media heeft gepost.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

VIDEO: Van der Weijden volbrengt Elfstedenzwemtocht