• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Michel Platini is weer op vrije voeten na urenlange ondervraging

  Michel Platini (r) en zijn advocaat.

  Michel Platini is in de nacht van dinsdag op woensdag vrijgelaten. De voormalige voorzitter van de Europese voetbalbond UEFA werd dinsdag de hele dag ondervraagd door de gerechtelijke politie in een onderzoek naar corruptie bij de toewijzing van het WK 2022 in Qatar.

  "Heb hier niks mee te maken"

  Michel Platini werd dinsdagochtend opgepakt voor verhoor. Na een lange dag van ondervragingen werd hij in de nacht van dinsdag op woensdag weer vrijgelaten. "Veel lawaai voor niets", liet Platini's advocaat William Bourdon zich ontvallen aan de toegestroomde pers.

   

  Platini, UEFA-preses tussen 2007 en 2015, wordt verdacht van omkoping bij de toewijzing van het WK 2022. Qatar kreeg in 2010 de organisatie toegewezen van dat toernooi, maar onderzoekers van de Franse anticorruptiecel menen dat dat niet zuiver op de graat was.

   

  Momenteel is Platini al geschorst door de Ethische Commissie van de FIFA vanwege een dubieuze betaling die hij in 2011 ontving van toenmalig FIFA-voorzitter Sepp Blatter. De Fransman heeft altijd zijn onschuld staande gehouden. Dat deed hij ook gisteren in verband met de toewijzing van het WK 2022.

   

  "Het was een lange dag, maar dat kon ook moeilijk anders gezien de vele vragen die er waren", vertelde Platini bij zijn vrijlating. "Ze hebben me uitleg gevraagd over Euro 2016, het WK in Rusland, het WK in Qatar, PSG en de FIFA."

   

  "Ik heb alle vragen beantwoord, maar waarom ik hier ben, weet ik niet. Ik ben altijd gerust geweest, want ik heb hier niks mee te maken."

  Ik heb alle vragen beantwoord, maar waarom ik hier ben, weet ik niet.

  Michel Platini
  Michel Platini maakt tijd voor een selfie.

  Michel Platini maakt tijd voor een selfie.