Juventus plukt Sarri weg in Londen om Allegri op te volgen

  Na Hazard verlaat ook trainer Sarri de Londense voetbalclub.

  Maurizio Sarri wordt komend seizoen de trainer van Juventus. De Italiaan verlaat Chelsea na het winnen van de Europa League om in zijn thuisland aan het werk te gaan. Bij Juventus volgt hij Massimiliano Allegri op.

  Na amper een jaar in het buitenland werd de verleiding om terug te keren naar Italië al te groot voor Sarri. In zijn eerste en enige seizoen bij Chelsea leidde hij de club naar de 3e plaats in de Premier League en won hij met de club de Europa League. 

   

  Nu gaat hij aan de slag bij de Italiaanse landskampioen Juventus. Hij ondertekende er een contract tot 30 juni 2022. De 60-jarige coach kent het Italiaanse voetbal goed want hij was eerder trainer bij Napoli en Empoli. Daarvoor coachte hij clubs uit de Italiaanse lagere klassen. 

   

  Bij Juventus volgt hij Allegri op. Die verliet de club op het einde van het seizoen na vijf succesvolle jaren.  

  De clubs maakten het nieuws gelijktijdig bekend

  De prestaties van Sarri bij Chelsea