• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Trekt Sarri naar Juventus? "Lokroep van Italië is erg groot"

  Sarri leidde Chelsea naar Europa League-winst en naar een 3e plaats in de Premier League.

  Sarri leidde Chelsea naar Europa League-winst en naar een 3e plaats in de Premier League.

  Chelsea-coach Maurizio Sarri heeft de geruchtenmolen over waar zijn toekomst ligt nog wat meer op toeren doen draaien. Aan het blad Vanity Fair liet hij immers weten zijn thuisland Italië heel erg te missen.

  Ondanks een goed eerste seizoen bij Chelsea heeft Sarri de supporters nooit helemaal voor zich kunnen winnen. Nu topclub Juventus afscheid genomen heeft van Massimiliano Allegri staat de deur wagenwijd open voor Sarri om terug te keren naar zijn geliefde Italië.

   

  "Voor Italianen is de lokroep van thuis heel erg groot. Het is een zwaar jaar geweest en het gemis van mijn ouders en vrienden begint steeds zwaarder door te wegen. Maar als coach kan je maar 20 jaar werken, dus op mijn leeftijd moet ik professionele keuzes maken", vertelt Sarri.

   

  De 60-jarige Sarri is overtuigd dat zijn band met de Napoli-supporters niet zal vervagen, mocht hij voor Juventus kiezen. "De Napolitanen weten hoeveel liefde ik voor hen voel. Vorig jaar heb ik ervoor gekozen om naar het buitenland te verhuizen in plaats van mijn carrière bij een ander Italiaans team voort te zetten. De band zal niet veranderen. Loyaal zijn betekent dat je je 110% moet geven wanneer je voor een club werkt." 

  Voor Italianen is de lokroep van thuis heel erg groot.

  Maurizio Sarri

  Bekijk hier nog eens hoe Chelsea de Europa League won:

  Maurizio Sarri zal bij de Juventus-fans toch iets mogen goedmaken mocht hij de overstap maken. In 2018 stak de toenmalige Napoli-coach nog zijn middelvinger op naar de Juventus-supporters.