• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Allegri: "Dit is juiste moment om afscheid te nemen van Juventus"

  De spelers van Juventus waren allemaal aanwezig op het persmoment

  Massimiliano Allegri neemt na vijf jaar afscheid van Juventus. De Italiaanse trainer heeft op een persconferentie in aanwezigheid van al zijn spelers nog een woordje uitleg gegeven bij de beslissing. 

  Met 5 titels en 4 bekers op zijn palmares vertrekt Allegri na dit seizoen bij de club uit Turijn. Een beslissing "in onderling overleg". "We hebben gepraat, gediscussieerd, en we hebben elk onze visie gegeven op de toekomst van de club", zei Allegri op zijn laatste persconferentie. "De club heeft dan geoordeeld dat het beter was als ik niet langer trainer zou zijn."

   

  "Het was het juiste moment. Ik beleef dit in alle rust. In een carrière als trainer zijn er nu eenmaal momenten waarop je afscheid moet nemen."

   

  Allegri was zichtbaar ontroerd. Hij kreeg ook veel vragen over zijn stijl van voetballen. Die werd vaak omschreven als pragmatisch. "Je moet de doelen bereiken die gezet worden. Bij Juventus was dat doel winnen. Er zijn in het voetbal, net als in het leven, verschillende soorten mensen. Er zijn er die altijd winnen en er zijn er die nooit winnen. Als je nooit wint, is daar een reden voor. En als je wint, ben je beter dan de anderen."

   

  Zal hij snel naar een andere club trekken? "Geen idee. We zullen wel zien. Misschien neem ik even een pauze, maar misschien heb ik half juli al zin om weer te beginnen." Zondag zit de Italiaan een laatste keer op de bank.