• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Tielemans: "De kans is klein dat ik naar Monaco terugkeer"

  Tielemans

  Neemt Leicester City Tielemans definitief over van Monaco of zet hij een stap hogerop?

  Youri Tielemans heeft zichzelf na een belabberde periode bij Monaco weer in de kijker van de topclubs gespeeld. Een terugkeer naar zijn moederclub sluit hij dan ook zo goed als uit. "Maar waar ik dan wel zal belanden is nu nog niet duidelijk."

  Youri Tielemans ligt op dit moment nog onder contract bij Monaco, maar de kans dat hij na zijn uitleenbeurt bij Leicester terugkeert naar het Prinsdom is bijzonder klein, zo geeft hij zelf toe op de persconferentie bij de Rode Duivels.

   

  "Zoals de onderhandelingen de voorbije weken zijn verlopen, keer ik wellicht niet terug. We hebben een akkoord met de club dat ze openstaan voor een transfer. Een definitieve dan, want ik wil niet opnieuw verhuurd worden. Ik wil me ergens kunnen vestigen met mijn familie en ben dus op zoek naar iets stabiels."

   

  "Ik ben aangenaam verrast door de interesse van heel wat topclubs in mij. Leicester is in mijn ogen ook een topclub, of kan dat toch worden. Ze hebben daar veel ambitie. Maar ik ben niet gefixeerd op Engeland. Ik sta open voor alles. Ik laat het aan mijn management over om te onderhandelen met al die clubs."

  "Omhelzing met Guardiola? Fel overtrokken"

  Na de wedstrijd van Leicester City tegen Manchester City, waar Kompany met zijn kanonskogel City op weg zette naar de titel, voedden beelden van een omhelzing tussen Tielemans en Guardiola geruchten dat hij naar de Engelse kampioen zou gaan.

   

  "Dat is allemaal fel overtrokken. Ik feliciteerde Kompany met zijn goal, want dat was toch een cruciaal doelpunt in het kampioenschap. En toevallig was Guardiola in de buurt en hebben we ook enkele woorden gewisseld."