• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Neymar verlaat huilend het veld en mist Copa America in eigen land

  Neymar

  Neymar verlaat het veld met een enkelblessure.

  Brazilië zal het zonder Neymar moeten doen op de Copa America. De sterspeler van de nationale ploeg liep in een oefenmatch tegen Qatar een enkelblessure op. Brazilië is het gastland van de Copa America.

  De oefeninterland tegen Qatar was amper aan de gang, toen Neymar door zijn enkel ging na een tackle en naar de kant hinkte. De Braziliaanse aanvaller van PSG had tranen in de ogen toen de dokters zijn geraakte enkel onder de loep namen.

   

  Neymar verliet het stadion op krukken en werd vergezeld door zijn vader op weg naar het ziekenhuis voor grondig onderzoek. Enkele uren later kwam de mededeling van de Braziliaanse voetbalbond dat Neymar moest passen voor de Copa America.

   

  "Door de ernst van zijn enkelblessure zal Neymar niet in de selectie opgenomen worden voor de Copa America." De blessure van Neymar komt natuurlijk heel ongelegen, Brazilië was in eigen land de favoriet. Het speelt op 14 juni de openingsmatch tegen Bolivia en treft ook nog Venezuela en Peru in de groepsfase.

   

  Neymar sukkelde vorig jaar ook met een blessure in de aanloop naar het WK, dat voor Brazilië eindigde in de kwartfinales tegen België. Afgelopen weekend raakte ook bekend dat Neymar beschuldigd wordt van verkrachting, hijzelf ontkent de beschuldigingen.

  De oefeninterland werd natuurlijk niet gestopt toen Neymar het veld verliet. Brazilië versloeg Qatar met 2-0 dankzij goals van Richarlison en Gabriel Jesus.