• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Hellas Verona wint play-offs en mag weer naar Serie A

  " "

  Hellas Verona keert na een jaar afwezigheid terug naar de Serie A.

  Het was gisteren 2 keer feest in Verona: op de dag dat de Giro zijn ontknoping beleefde in het historische Italiaanse stadje dwong de lokale voetbalploeg de promotie af naar de Serie A. Hellas Verona versloeg Cittadella in de finale van de play-offs van de Serie B.

  Cittadella speelde nog nooit in de hoogste Italiaanse voetbalklasse, maar had daar goeie hoop op na de 2-0-zege uit de heenmatch. Maar Verona draaide de rollen gisteravond om in de return.

   

  Mattia Zaccagni in de eerste helft en Samuel Di Carmine in de 70e minuut wisten de 2 goals uit de heenmatch uit. Kort ervoor verloor Cittadella middenvelder Luca Parodi met een tweede gele kaart.

   

  Bij de 2-0 was Verona al zeker van de promotie, omdat het in de reguliere competitie als 5e eindigde en Cittadella als 7e. De regel is dat bij een gelijke stand de uitgoals niet het verschil maken, er geen verlengingen worden gespeeld, maar dat de eindplek over de winnaar beslist.

   

  Verona wuifde evenwel alle onzekerheid weg. De bezoekers verloren ook middenvelder Federio Proia met rood en Karim Laribi profiteerde van de numerieke meerderheid met een derde goal. Verona keert zo na een jaartje terug naar de hoogste afdeling.

   

  Er promoveren 3 teams uit de Serie A naar de Serie B: eerder verzekerden kampioen Brescia en runner-up Lecce zich van een ticket. Verona won de play-offs met Perugia,  Benevento, Pescara, Spezia en Cittadella. In de kwartfinale wipte het Perugia, in de halve finale Pescara.

  Tweets over de promotie van Verona: