Liftploeg Lecce promoveert op 2 jaar van Serie C naar Serie A

  Lecce viert de promotiegoals tegen La Spezia.

  Een 2-1-zege thuis tegen La Spezia op de slotspeeldag volstond voor de promotie.

  Voor het eerst sinds 2012 mag Lecce weer naar de Serie A. Op de slotspeeldag in de Serie B verzekerde de club uit Apulië zich dankzij een 2-1-zege thuis tegen Spezia van het tweede rechtstreekse promotieticket. Kampioen Brescia was al eerder zeker van promotie.

  Lecce zat nog voor de rust op rozen tegen Spezia met goals van Petriccione en La Mantia. De late tegentreffer van Capradossi kon het feest niet meer bederven. Met 1 punten minder dan kampioen Brescia, dat verloor, en 3 punten meer dan Palermo mocht Lecce naar de Serie A.

   

  De nummers 3 tot 8 in de Serie B kampen nog om 1 ticket voor de hoogste klasse: naast Palermo zijn dat ook Benevento, Pescara, Hellas, Spezia en Cittadella. De play-offs kunnen wel nog in het gedrang komen door het dossier rond Palermo. De disciplinaire instanties van de Italiaanse bond eisen immers dat de club wegens financieel wanbeheer degradeert.

   

  Lecce is een typische liftploeg in Italië, die voor het laatst in 2012 in de Serie A uitkwam. Vorig seizoen zat het team nog in 3e klasse.