• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Brescia speelt volgend seizoen opnieuw in de Serie A

  De Brescia-spelers bouwen een feestje.

  De Brescia-spelers bouwen een feestje.

  Na een afwezigheid van 8 jaar speelt Brescia volgend seizoen opnieuw in de hoogste afdeling in Italië. Een 1-0-zege tegen Ascoli volstond om zekerheid te verwerven over de promotie naar de Serie A.

  Brescia won woensdagmiddag met 1-0 van Ascoli dankzij een doelpunt van Daniele Dessena. Omdat concurrent Palermo niet verder raakte dan een 2-2-gelijkspel bij Spezia, mocht Brescia vieren.

   

  De club heeft enkele woelige jaren achter de rug en flirtte in 2015 met het bankroet, maar kan nu weer de blik op de toekomst richten. Met Alfredo Donnarumma - geen familie van de Milan-doelman - heeft het de topschutter van van de Serie B in zijn gelederen. De spits was dit seizoen al goed voor 25 goals.

   

  Daarnaast kon Brescia ook rekenen op de klasse van het jonge goudhaantje Sandro Tonali. De 18-jarige middenvelder wordt vergeleken met Andrea Pirlo en schopte het zelfs al tot bij de nationale ploeg. Tonali staat dan ook in de belangstelling van een handvol Europese topclubs.

   

  Voor Brescia wordt het het 23e seizoen in de Serie A. In het verleden trokken heel wat grote namen het blauwe truitje van de "Rondinelle" aan. Onder meer Andrea Pirlo, Roberto Baggio, Josep Guardiola, Luca Toni en Marek Hamsik hebben een verleden bij de club.