• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: Ex-Anderlecht-spits Suarez helpt River Plate aan Supercup

  Matias Suarez viert zijn doelpunt.

  Matias Suarez viert zijn doelpunt.

  River Plate heeft de Zuid-Amerikaanse Supercup gewonnen, de 10e trofee in 5 jaar voor de club uit de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Ex-Anderlecht-spits Matias Suarez pikte een doelpuntje mee.

  River Plate nam het in de Supercup op tegen het Braziliaanse Athletico Paranaense, dat de heenwedstrijd met 1-0 gewonnen had. Die score prijkte ook in de terugmatch op het bord na 90 minuten, na een doelpunt vanaf de stip van Ignacio Fernandez.

   

  In de verlengingen zette Lucas Pratto de Brazilianen al snel met de rug tegen de muur met een knap doelpunt. Enkele minuten later legde Suarez - opgenomen in de nationale ploeg van Argentinië -  de match in een beslissende plooi door de 3-0 in een leeg doel te schuiven, na een aarzeling in de Braziliaanse defensie.

   

  Voor River Plate is het na 2015 en 2016 de 3e Zuid-Amerikaanse Supercup, waarin de winnaars van de Copa Libertadores en de Copa Sudamericana het tegen elkaar opnemen. In de Copa Libertadores, het Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League, haalde River het in december in Madrid in de finale met 3-1 van stadsgenoot en aartsrivaal Boca Juniors.

  Bekijk de doelpunten:

  River Plate mag de trofee in de lucht steken: