• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Remco Evenepoel: "Deze helm heeft mijn leven gered"

  Remco Evenepoel toont de deuken in zijn helm.

  Remco Evenepoel (19) heeft in zijn eerste profseizoen opnieuw kennisgemaakt met het asfalt. Deze keer kwam de wereldkampioen bij de junioren ten val in de openingsrit van de Ronde van Noorwegen. Gelukkig zonder ernstige blessures.

  Remco Evenepoel werd samen met ploegmaats Tim Declercq en Petr Vakoc aan het werk gezet in de achtervolging op vier vroege vluchters in dienst van snelle man Alvaro Hodeg, die in de sprint uiteindelijk onvoldoende ruimte vond en pas als 12e finishte.

   

  In de laatste kilometer was Evenepoel zelf één van de slachtoffers van een valpartij die volgde op een oponthoud. Hij kon toch nog over de eindstreep rijden en krijgt zijn tijdsverlies niet aangerekend in de tussenstand.

   

  Volgens zijn ploeg Deceuninck-Quick Step werd bij de 19-jarige renner geen enkele ernstige blessure vastgesteld, maar "zal hij verder gemonitord worden door de medische staf van de ploeg en woensdagmorgen voor de start van rit 2 opnieuw worden onderzocht".

   

  Evenepoel zelf postte een foto van zijn gedeukte helm op de sociale media. "Deze helm heeft mijn leven gered", schrijft hij erbij. "Nog eens het bewijs dat je er altijd een moet dragen."

  Voor Remco Evenepoel is het niet de eerste keer dat hij valt dit seizoen. Ook in de UAE Tour en in de Ronde van Romandië ging hij van zijn fiets.