• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Nederlander Bol blijft Noorse sprinters voor, valpartij Evenepoel

  Cees Bol

  Cees Bol zit al aan 3 zeges dit seizoen.

  Cees Bol (Sunweb) heeft in de Ronde van Noorwegen zijn 3e overwinning van het seizoen mogen vieren. Lawrence Naesen was in de massasprint in Egersund de beste Belg op de 4e plaats. Remco Evenepoel viel in het slot.

  Met onder meer Yves Lampaert, Remco Evenepoel, Tim Wellens, Bjorg Lambrecht en Sep Vanmarcke zijn er heel wat aansprekende Belgische namen naar het Hoge Noorden afgezakt.

   

  In de 1e rit keken de Belgen nog wat de kat uit de boom. De rit was dan ook gedoemd om op een massasprint te eindigen. Alexander Kristoff had gehoopt met een 8e ritzege recordhouder te kunnen worden in eigen land, maar Cees Bol was duidelijk een stukje sneller.

   

  De 23-jarige Bol geeft zijn debuutjaar bij de profs op deze manier nog wat meer luister. Eerder was hij al de beste in Nokere Koerse en in de slotrit van de Ronde van Californië.

  Evenepoel komt ten val in slotkilometer

  Voor Remco Evenepoel begon de ronde in mineur. In de laatste rechte lijn raakte hij betrokken bij een valpartij. De wereldkampioen bij de junioren reed de rit gewoon uit, zijn blessures lijken op het eerste gezicht mee te vallen.

   

  "De verwondingen worden in de loop van de avond en nacht in de gaten gehouden door de medische staf en woensdagochtend wordt hij opnieuw onderzocht", laat Deceuninck-Quick Step weten.

  Uitslag en stand

  Uitslag rit 1:

   

  1. Cees Bol (Ned) - 168 km in 3u55'12"
  2. Eduard Michael Grosu (Roe) - allen zelfde tijd
  3. Alexander Kristoff (Noo)
  4. Lawrence Naesen
  5. Kristoffer Halvorsen (Noo)
  6. Moreno Hofland (Ned)
  7. Trond Trondsen (Noo)
  8. Tom Van Asbroeck
  9. Matteo Malucelli (Ita)
  10. Tim Wellens

   

  Stand na rit 1:

   

  1. Cees Bol (Ned) - 3u55'02"
  2. Eduard Michael Grosu (Roe) op 4"
  3. Alexander Kristoff (Noo) - 6"
  4. Jacob Eriksson (Zwe) - 9"
  5. Lawrence Naesen - 10"