Ga naar de inhoud

Koninginnenrit Giro onthoofd: Gavia wordt geschrapt

De renners in de Giro moeten dinsdag niet over de Gavia. De mythische col is geschrapt uit het parcours omdat de weersomstandigheden het niet toelaten er een peloton renners over te sturen. De etappe wordt zo 32 kilometer ingekort.

Enkele dagen geleden was Giro-baas Mauro Vegni nog optimistisch, maar de organisatie plooit nu toch voor de weergoden. Door de winterse taferelen op de Gavia wordt de col dinsdag geschrapt in de koninginnenrit. De etappe wordt zo ingekort van 226 kilometer naar 194 kilometer.

 

In het begin van de rit wordt de beklimming van de Cevo aan het parcours toegevoegd en de klim van de Mortirolo zal aangevat worden vanuit Aprica. Van het plannetje om twee keer over de Mortirolo te trekken - geopperd in de Italiaanse pers - is geen sprake.

 

"Door het slechte weer en de kans op lawines was de Gavia schrappen de enige juiste beslissing", zegt Mauro Vegni. De Giro-baas bedankte ook iedereen die de voorbije dagen de handen uit de mouwen gestoken heeft om de wegen op de Gavia sneeuwvrij te maken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.