VIDEO: 10 jaar geleden maakte Romelu Lukaku zijn profdebuut

  Op 24 mei valt de net 16-jarige Romelu in in de titelmatch op Standard.

  Romelu Lukaku is 10 dagen geleden 26 jaar geworden. Nog maar 26, maar hij viert vandaag wel al zijn 10-jarig jubileum als profvoetballer. Op 24 mei 2009 gooide Ariël Jacobs de piepjonge spits voor de leeuwen in de titelmatch op Standard. Sporza haalde de beelden uit de oude doos nog eens boven.

  24/05/09: debuut in titelmatch

  Omdat Anderlecht en Standard de competitie op een gedeelde eerste plaats afsloten, moesten 2 testmatchen de kampioen bepalen. In Anderlecht werd het 1-1, 3 dagen later maakte Axel Witsel in Luik kort voor de rust vanaf de stip de enige goal. Jacobs moest iets proberen en gooide in de 65e minuut Lukaku in de strijd voor verdediger Victor Bernardez. Lukaku liet zich meteen opvallen, maar kon het tij niet keren. De titel was weg.

  22/08/09: 1e goal in hoogste klasse

  Bij zijn eerste speelminuten het volgende seizoen was het meteen raak voor Lukaku. Bij zijn 2e competitiematch voor Anderlecht, viel hij 20 minuten voor tijd in.  Op aangeven van Boussoufa telde hij Zulte-Waregem uit met 0-2. Achteraf gaf hij zijn allereerste tv-interview.

  1e interview van Lukaku: "Kijk mama, ik ben op tv"

  Lukaku was zijn jubileum zelf ook niet vergeten