• home
 • video
 • pas verschenen

  Lippi weer bondscoach van China na mislukte flirt met Cannavaro

  Lippi werd aan de kant geschoven na de Asian Cup

  De Italiaan Marcello Lippi heeft zijn rol als bondscoach van China opnieuw opgenomen. De 71-jarige trainer werd nochtans in januari aan de kant geschoven, maar zijn opvolger Fabio Cannavaro hield het maar 2 wedstrijden uit bij de Chinese nationale ploeg.

  Na de nederlaag in de kwartfinales van de Asian Cup nam Marcello Lippi afscheid van de Chinese nationale ploeg. Zijn contract liep af, maar enkele maanden later wist de Chinese voetbalbond de 71-jarige Italiaan toch opnieuw te strikken.

   

  Hij moet het land naar het WK in 2022 loodsen. In 2018 was hem dat niet gelukt. China haalde de eindronde in Rusland niet.  

   

  De terugkeer van Lippi is opvallend want na zijn afscheid had China eigenlijk al snel voor een andere Italiaan gekozen: Fabio Cannavaro. Maar dat avontuur werd geen succes. Na twee nederlagen tegen Thailand en Oezbekistan hield Cannavaro het al voor bekeken.