• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ibrahimovic pakt doelman bij de keel en moet twee matchen brommen

  Slecht nieuws voor Ibrahimovic.

  LA Galaxy-aanvoerder Zlatan Ibrahimovic mag twee wedstrijden niet aantreden in de Major League Soccer. Hij wordt gestraft, omdat hij vorig weekend de doelman van de New York Red Bulls bij de keel had gegrepen.

  De 37-jarige Ibrahimovic zal zondag thuis tegen Colorado en komende vrijdag op bezoek bij Orlando in de tribunes moeten plaatsnemen.

   

  Dat is het gevolg van zijn wangedrag vorig weekend in de met 0-2 verloren wedstrijd tegen de New York Red Bulls. Toen ging Ibrahimovic in de slotfase over de schreef. De aanvaller greep New York-doelman Sean Johnson bij de keel, waarna beiden tegen de grond gingen. De ref gaf beide spelers een gele kaart.

   

  Ibrahimovic was dit seizoen al goed voor 9 doelpunten in 10 wedstrijden. Galaxy verloor wel zijn laatste 3 wedstrijden en zakte daardoor naar de 3e plaats in de Western Conference, op 8 punten van leider Los Angeles FC.

  Het incident: