• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Gerits: "Hart van Clement is blauw-zwart en blauw-wit"

  Gerits met Clement.

  Gerits met Clement.

  De dag na het behalen van de vierde landstitel is het bestuur van Racing Genk opgestaan met een prangende vraag. Hoe kunnen we dit gelukzalige gevoel vaker beleven? "Deze club kan nog veel stappen zetten", zegt algemeen directeur Eric Gerits.

  "Titel is heel belangrijk voor de uitbouw van de club"

  Terwijl de spelers en trainer van Racing Genk ook vandaag nog feest vieren, moet het bestuur aan de toekomst beginnen denken. Genk wil constanter worden in de strijd om de prijzen. 

   

  "Iedereen weet dat wij een financieel gezonde club zijn, maar de titel is heel belangrijk voor de uitbouw. Met het geld van de Champions League kunnen we stappen zetten in de professionalisering van de club. We moeten een ploeg uitbouwen, die opnieuw meedoet voor de prijzen, we willen het stadion verbouwen en hopelijk kunnen we starten met de bouw van een nieuw oefencomplex."

   

  "We zijn een club die het stap voor stap moet doen. We kunnen nog veel stappen zetten: commercieel, communicatief, met ons stadion, in de beleving en in de band met onze fans."

   

  "Dit seizoen hadden we een fantastische ploeg, waar jaren aan gebouwd is. We weten dat enkele sterkhouders zullen vertrekken, maar we hebben al enkele vervangers op het oog."

  We moeten een ploeg uitbouwen, die opnieuw meedoet voor de prijzen, we willen het stadion verbouwen en hopelijk kunnen we starten met de bouw van een nieuw oefencomplex.

  "Knoop rond Clement moet op korte termijn worden doorgehakt"

  De hamvraag op dit moment is vooral of Philippe Clement zal vertrekken. Ivan Leko vertrekt zo goed als zeker bij Club Brugge en de liefde van Clement voor blauw-zwart is geen geheim. Hij speelde er tien seizoenen, was er jeugdtrainer en assistent.

   

  "We hopen uiteraard dat hij blijft. We hebben alles uit de kast gehaald, ook financieel en op vlak van professionele omkadering. Philippe krijgt hier veel respect en vrijheid. Nu is het afwachten wat hij wil. Ik heb er wel vertrouwen in", zegt Eric Gerits.

   

  "Het hart van Philippe is niet alleen blauw-zwart, ook blauw-wit. Daar ben ik zeker van. De band met Club is iets sterker omdat hij daar iets langer heeft gewerkt. Ik ben overtuigd dat zijn werk hier niet ten einde is. We hebben ambitie, spelen Champions League en met Clement erbij kunnen we zeker slagen."

   

  "Er ligt nog geen datum vast over wanneer de knoop wordt doorgehakt, maar het zal op korte termijn moeten zijn."