• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  KVC Westerlo neemt na 40 jaar afscheid van Herman Wijnants

  0 / 0

  De wegen van KVC Westerlo en sterke man Herman Wijnants (73) scheiden. "Na 40 jaar geeft Herman nu de fakkel door aan onze nieuwe eigenaar", meldt de club uit 1B.

  In 1980 belandde Herman Wijnants in 't Kuipje, waar hij algemeen manager werd van KVC Westerlo. Met de club klom Wijnants van 2e provinciale (1982-1983) naar eerste klasse in 1997. Sinds 2017 speelt Westerlo in 1B.

   

  "Dankzij Herman staat KVC Westerlo bekend als een club met een stevige Kempische verankering, als een toegankelijke familiale club, een club die op het hoogste niveau mooie resultaten geboekt heeft en een club met een sterke jeugdopleiding", schrijft KVC Westerlo.

   

  "Na 40 jaar geeft Herman nu de fakkel door aan onze nieuwe eigenaar. Morgen zal de aftrap van de wedstrijd tegen Charleroi dan ook volledig in het teken staan van het afscheid van Herman. Een waardig afscheid van "zijn" KVC Westerlo is dan ook het minste wat wij als club kunnen doen om onze appreciatie te tonen."

   

  Begin mei raakte bekend dat Westerlo overgenomen wordt door de Turkse ondernemer Oktay Ercan. Westerlo staat momenteel 3e in groep A van Play-off II, met 12 punten uit 8 matchen.