Westerlo komt in Turkse handen: "Afrondende fase"

  " "

  Westerlo kon zich op de valreep plaatsen voor PO II en doet het daarin meer dan degelijk.

  KVC Westerlo wordt een dezer overgenomen door de Turkse ondernemer Oktay Ercan. Algemeen raadgever Wim Van Hove bevestigde dat de overname bijna afgerond is, maar wou voorts niet meer info kwijt.

  Van Hove is de tweede man in 't Kuipje (na algemeen manager Herman Wijnants) en hij klonk duidelijk: "De procedure van de machtsoverdracht is aan de gang. Ze is in de afrondende fase. We hopen dat er snel officieel nieuws zal zijn, maar voorlopig blijft het nog even wachten. Ik ben niet gemachtigd om de pers hierover te informeren. De nieuwe eigenaar zal dat in de nabije toekomst zelf doen."

   

  Met de overname hoopt Westerlo zijn budget te kunnen verhogen voor volgend seizoen. Het voorbije seizoen in 1B was turbulent: pas op de slotspeeldag was de deelname aan PO II zeker. Daarin doen coach Bob Peeters en zijn mannen het degelijk: na 6 speeldagen tellen ze 9 punten en doen ze nog mee voor groepswinst achter STVV (12) en Charleroi (10).

   

  Wie is Oktay Ercan? De CEO van SUR International, een textielbedrijf dat militaire uitrustingen produceert. Hij is ook ondervoorzitter van de Turkse tweedeklasser Boluspor. In het verleden investeerde hij ook al in Celik in Bosnië en Shkupi uit Macedonië.