• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: Lewis Hamilton laat zijn Mercedes bij terminale jongen afleveren

  Plots staat de Formule 1-auto van Lewis Hamilton voor de deur van Harry en zijn ouders.

  Lewis Hamilton heeft een hart van goud. Deze week heeft de wereldkampioen Formule 1 niet alleen zijn trofee van de Grote Prijs van Spanje cadeau gedaan aan een 5-jarige kankerpatiënt, hij liet ook zijn pijlsnelle Mercedes bij de jongen thuis bezorgen.

  Harry Shaw is een grote fan van Lewis Hamilton. Toen de Brit zondag de Grote Prijs van Spanje won, droeg hij zijn zege op aan de 5-jarige kankerpatiënt. Hamilton noemt Harry zijn inspiratie en liet hem deze week niet alleen zijn trofee, maar ook zijn Formule 1-auto bezorgen in het Engelse stadje Redhill.

   

  Harry en zijn ouders waren in de wolken. "Ik ken Lewis Hamilton niet persoonlijk, maar hij is overduidelijk een authentieke, nette en liefdevolle persoon. Dit betekent erg veel voor Harry", reageert vader James Shaw.

   

  "Harry geniet hier met volle teugen van en dat doet ons veel", reageert moeder Charlotte. "Bij elk cadeau dat hij krijgt (van Lewis Hamilton, red.) wordt zijn glimlach groter en groter."

   

  Vorige maand kregen de ouders te horen dat Harry nog maar een week te leven had. De 5-jarige jongen is ondertussen weer thuis om zijn laatste dagen door te brengen.

  Harry wenst Lewis Hamilton veel succes in Spanje:

  De jongen is dolblij met zijn cadeau van Lewis Hamilton:

  Lewis Hamilton is Harry erg dankbaar: "Jij inspireert me"

  "Harry, je weet niet hoeveel jouw boodschap voor me betekent. Hartelijk dank", schreef Lewis Hamilton vorig weekend voor de race in Spanje op zijn Instagram. "Jij bent mijn inspiratie, Harry. Ik ga proberen om je trots te maken, want je bent een sterke jongen. Ik wou dat ik zoveel kracht had als jij."

   

  "Ik wil dat de wereld nu ziet hoe sterk je bent en ga iedereen vragen om voor je te bidden in deze moeilijke dagen", gaat Hamilton voort.

   

  "God zegene je, Harry. Je vriend, Lewis."