Mercedes deelt ook de lakens uit in Spanje: Hamilton klopt Bottas

  In de Formule 1 is de 5e Grote Prijs van het seizoen opnieuw een prooi geworden voor Mercedes. Deze keer was het wereldkampioen Lewis Hamilton, die in Spanje met de zege ging lopen. Hij won voor teammaat Valtteri Bottas. Max Verstappen won de strijd om de 3e plek. Hamilton doet weer haasje-over met Bottas in de WK-stand.

  Wereldkampioen Hamilton nam zijn ploegmaat Bottas meteen te grazen na het startsignaal. De polesitter liet zich bijna ook ringeloren door Vettel, maar de Duitser kreeg de Mercedes van Bottas net niet te pakken.


  Met Hamilton op 1 en Bottas op 2 lag het grootste deel van het podium al snel vast, de Engelsman reed de hele race op kop. Na 5 races zit Hamilton nu aan 3 overwinningen, Bottas heeft er 2. Het was Hamiltons 76e F1-zege, zijn 4e in Spanje, zijn 3e daar op een rij. De 5e 1-2-finish voor Mercedes is een recordevenaring in de sport.

   
  Na een update van zijn bolide had Ferrari aangekondigd dat het de kloof met Mercedes zou verkleinen, maar daar was op het circuit van Catalonië niet veel van te merken. Integendeel, Vettel en Leclerc moesten vooral in hun spiegels kijken. De Red Bulls legden de Scuderia het vuur aan de schenen. Uiteindelijk ging de 3e plaats naar Max Verstappen, de Nederlander wordt ook 3e in de WK-stand. Vettel en en Leclerc eindigden op 4 en 5, Gasly op 6.


  Helemaal bovenaan in het WK lost Hamilton Bottas weer af als nummer 1. De vijfvoudige wereldkampioen pakte ook nog een bonuspunt me de snelste ronde en telt nu 7 punten meer dan Bottas. Verstappen volgt al op 46 punten van Hamilton.

   

  Over twee weken vindt de 6e race van het seizoen plaats in de straten van Monte Carlo.

  Uitslag:

  Sleutelmoment: Hamilton passeert Bottas bij de start

  Tweets over de wedstrijd: