• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  FIFA heft transferban Chelsea niet op: "Zullen beslissing aanvechten"

  Chelsea werd bestraft voor inbreuken bij transfers van jeugdspelers.

  Chelsea werd bestraft voor inbreuken bij transfers van jeugdspelers.

  Op 22 februari raakte bekend dat Chelsea een eenjarig transferverbod zou worden opgelegd. Wereldvoetbalbond FIFA verwerpt nu offcieel het beroep dat de Londense club daartegen had aangetekend. 

  Chelsea kreeg het transferverbod opgelegd nadat ze de regels voor het aantrekken van jeugdspelers verschillende keren overtreden zou hebben. Nu het beroep van Chelsea niets uitgehaald heeft, mag de club de volgende 2 transferperiodes geen nieuwe spelers kopen. Het enige wat Chelsea wel nog mag doen, is spelers onder de 16 jaar een contract aanbieden. 

   

  Via een statement op de website maakte Chelsea meteen bekend de zaak voor het Internationaal Sporttribunaal (TAS) te zullen brengen. "De club is zeer teleurgesteld dat de transferban voor de komende 2 transferperiodes niet opgeheven werd", zegt Chelsea.

   

  "Chelsea verwerpt de bevindingen van de Beroepscommissie ten stelligste. De club heeft steeds gehandeld in overeenstemming met de desbetreffende voorschriften en zal de beslissing aanvechten bij het Internationaal Sporttribunaal", besluit de club.

   

  In het verleden slaagden enkele Spaanse teams er al in om de transferban met een half jaar op te schorten. Zo kon Barcelona in 2014 in afwachting van een uitspraak nog Luis Suarez, Ivan Rakitic en Marc-Andre ter Stegen vastleggen voor de ban officieel van kracht ging.

   

  Wat nu met Eden Hazard? Het goede nieuws voor hem is dat Chelsea wel nog uitgaande transfers mag regelen. In principe zou hij in de zomer kunnen vertrekken, maar de vraag is of Chelsea wel zo happig is om mee te werken aan een transfer van zijn goudhaantje. Het contract van Hazard verloopt eind 2020. 

  Gelukkig heeft Chelsea een uitgebreide lijst aan leenspelers om beroep op te doen: