FIFA legt Chelsea zwaar transferverbod op, club gaat in beroep

Chelsea mag de komende zomer en winter geen spelers meer aantrekken.

De FIFA heeft Chelsea een transferverbod voor een jaar opgelegd. De komende winter en zomer mag het geen inkomende transfers meer realiseren. Reden daarvoor is dat de Engelse club de regels overtrad in het vastleggen van jeugdspelers. Chelsea gaat in beroep

Verbod geldt enkel op inkomende transfers, maar wat met Hazard?

Chelsea zal de komende zomer- en wintermercato geen inkomende transfers meer mogen realiseren. De Londense club overtrad de regels bij de transfers van 29 minderjarigen, zo legt de FIFA uit op zijn website. De werkgever van Eden Hazard krijgt 90 dagen om de situatie met de betrokken spelers te regulariseren.

 

Naast het transferverbod, dat nationaal en internationaal geldt, moet Chelsea een boete van 600.00 Zwitserse Frank (530.000 euro) betalen.

 

Chelsea mag nog wel spelers verkopen. Hazard heeft nog een contract tot eind volgend seizoen in Londen en weigert (voorlopig) te verlengen. Het is afwachten of Chelsea met dit verbod nog zal willen meewerken aan de droomtransfer van de Rode Duivel naar Real Madrid.

Chelsea gaat in beroep: "Extreem ontgoocheld dat onze uitleg niet wordt aanvaard"

Inmiddels liet Chelsea verstaan in beroep te gaan. "Wij betwisten categoriek de conclusies van de disciplinaire commissie van de FIFA en tekenen daarom beroep aan tegen de beslissing", luidt het op de clubwebsite.

 

Volgens Chelsea onderzocht de FIFA de transfers van 92 jeugdspelers. "We zijn tevreden dat de FIFA heeft aanvaard dat er geen inbreuken werden gepleegd bij 63 van deze spelers. Maar we zijn tegelijk extreem ontgoocheld dat de FIFA onze uitleg in verband met de overige 29 niet aanvaardt."

 

"Chelsea handelde in overeenstemming met de regels en zal binnenkort beroep aantekenen bij de FIFA."

Ook Engelse Football Association (FA) krijgt sanctie

De FIFA legde ook de Engelse Football Association (FA) een sanctie op wegens inbreuken op de regels bij minderjarigen. De Engelse federatie moet 510.000 Zwitserse Frank ophoesten en krijgt zes maanden tijd om weer in regel te zijn. 


Chelsea en de FA kunnen in beroep gaan tegen de sancties.

Chelsea mag dan geen inkomende transfers doen, het heeft nog wel 42 spelers uitgeleend