• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Standard moet 7.000 euro ophoesten voor "Puta"-gezangen van fans

  " "

  Op 12 april tegen Anderlecht en op 19 april tegen Genk gaan enkele Standard-fans over de schreef.

  De Geschillencommissie Hoger Beroep van de KBVB heeft Standard veroordeeld tot 2 keer 3.500 euro boete, omdat zijn supporters in de thuismatchen tegen Anderlecht en Genk de intussen beruchte "Puta"-gezangen aanhieven.

  De fans gingen op 12 april tegen Anderlecht en op 19 april tegen Genk over de schreef. De Clasico tegen Anderlecht werd na 31 minuten stilgelegd bij 2-0. Daar draagt paars-wit de verantwoordelijkheid en de disciplinaire gevolgen van, maar ook de supportes van Standard maakten het bont. Voor het Bengaals vuur voor de aftrap kregen ze al 3.500 euro boete.

   

  Maar de match delegate maakte in zijn verslag ook gewag van spreekkoren. Tot 3 keer toe scandeerde een deel van de Standard-fans  "Puta Anderlecht". Ook in de reguliere competitie zongen ze die leuze op aansporen van toen afscheidnemend verdediger Luyindama. Dat kostte de Luikenaars toen 5.000 euro.

   

  Op de zitting over de gezangen vorige vrijdag stuurde Standard zijn kat. De bondsprocureur wilde daarop zijn vordering - 3.500 euro per inbreuk - met 1.500 euro verhogen, maar daar ging de commissie niet in mee. De boetes van 2 keer 3.500 euro werden vrijdag wel gehandhaafd en vandaag bevestigd aan de media. "De gezangen dragen manifest een kwetsende en beledigende boodschap", luidt het vonnis.