• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Standard krijgt 5.000 euro boete voor wangedrag van Luyindama tegen Anderlecht-fans

  Luyindama ging uit de bocht toen hij de microfoon opeiste op Sclessin 2 weken geleden.

  Christian Luyindama kost zijn ex-club Standard nog wat extra centen. Na de topper tegen Anderlecht riep hij 2 weken geleden meermaals "puta Anderlecht". De Belgische voetbalbond legt Standard daarom 5.000 euro boete op.

  "Gezangen en gebaar van Luyindama zijn ontoelaatbaar"

  Na de match Standard-Anderlecht kreeg Christian Luyindama (die getekend had bij Galatasaray) de micro in handen om afscheid te nemen van de Standard-fans.

   

  Maar Luyindama provoceerde vooral de Anderlecht-fans door meermaals "puta Anderlecht" te roepen. Zinho Vanheusden legde de Congolees uiteindelijk het zwijgen op.

   

  Standard moest zich vandaag verantwoorden voor de Geschillencommissie. "De gezangen en het gebaar (uitgestoken middengevaar) van Luyindama zijn ontoelaatbaar", oordeelt de Geschillencommissie.

   

  "Het is een taak van de voetbalclub om te waken over wat elke (ex-)speler of speciale uitgenodigde roept door de micro."

   

  Standard krijgt een boete van 5.000 euro. Luyindama, die gisteren nog scoorde in de Europa League, kan nog een stadionverbod krijgen door de voetbalcel van Binnenlandse Zaken.

  VIDEO: Luyindama provoceert Anderlecht-aanhang na topper