• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Anderlecht gaat in beroep tegen match achter gesloten deuren

  Een brandweerman waagt zich tussen de rookbommen die uit het Anderlechtvak komen.

  De Geschillencommissie Hoger Beroep van de voetbalbond heeft Anderlecht veroordeeld tot een match achter gesloten deuren, 5.000 euro boete en een forfaitnederlaag, omdat fans vanuit het bezoekersvak vuurpijlen hadden afgestoken tijdens de match Standard-Anderlecht. Paars-wit gaat in beroep tegen de match achter gesloten deuren.

  18 dagen geleden staakte scheidsrechter Erik Lambrechts Standard-Anderlecht na 31 minuten. Bij een 2-0-tussenstand hadden supporters vanuit het bezoekersvak rookbommen en vuurpijlen afgevuurd, waardoor de veiligheid niet meer gegarandeerd kon worden.

   

  Anderlecht liet bij monde van huisadvocaat Luc Deleu al verstaan dat het die straffen allemaal wou aanvaarden, op één na. De club wil in geen geval een match achter gesloten deuren spelen en tekent beroep aan bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). Volgens Deleu zou de club meer dan 1 miljoen euro aan inkomsten mislopen en de fans, de medewerkers en de vrijwilligers van paars-wit in het hart treffen.

  Herbekijk het verslag van de gestaakte match Standard-Anderlecht