• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Emotioneel afscheid van Aaron Ramsey bij Arsenal

  Na 11 jaar trouwe dienst verlaat Ramsey Arsenal voor Juventus.

  Na 11 jaar trouwe dienst verlaat Ramsey Arsenal voor Juventus.

  Na 11 jaar trouwe dienst heeft Aaron Ramsey gisteren afscheid genomen van de Arsenal-fans. De Welshman kreeg een staande ovatie van publiek en teamgenoten na afloop van de wedstrijd tegen Brighton.

  Arsenal heeft gisteren afscheid genomen van een van zijn grootste clubiconen van de afgelopen jaren. Aaron Ramsey (28) ruilt de Londense club aan het einde van het seizoen transfervrij in voor Juventus. Toen hij onder luid applaus een ereronde liep in het Emirates Stadium, kon de Welshman zijn tranen niet bedwingen. 

   

  "Het is een superemotionele dag geweest. Ik heb hier 11 jaar van mijn leven doorgebracht en in die jaren is er zowel op als naast het veld enorm veel gebeurd," vertelt Ramsey. "Ik ben hier opgegroeid en ben heel dankbaar dat ik zolang voor deze club heb mogen spelen."

   

  Door een hamstringblessure zal Ramsey niet meer in actie komen voor Arsenal. Hij speelde zijn laatste wedstrijd in de kwartfinale van de Europa League tegen Napoli. In 2008 maakte hij als 17-jarige de overstap van Cardiff.  In 369 wedstrijden voor de club maakte hij 64 doelpunten en gaf hij 62 assists. Zijn belangrijkste doelpunten maakte hij in de FA Cup-finales van 2014 en 2017. 

   

  Naast Aaron Ramsey namen ook Petr Cech en Danny Welbeck afscheid van de club. De Tsjechische doelman zet na dit seizoen een punt achter zijn carrière, terwijl het contract van de Engelse spits niet verlengd zal worden. Cech is dit seizoen vaste doelman in de Europa League en zal meer dan waarschijnlijk deze week nog in actie komen in de terugwedstrijd in Valencia. Welbeck viel in november al geblesseerd uit met een enkelblessure en raakt niet meer speelklaar voor de laatste wedstrijden.

  "Vandaag kan ik nog niet aan Juventus denken":