Van Avermaet wint slotrit in Yorkshire, maar grijpt naast eindzege: "Maakt voorjaar wat beter"

  Greg Van Avermaet trapte alle voorjaarsfrustraties van zich af in het noorden van Engeland.

  Greg Van Avermaet heeft zijn ontgoochelende voorjaar doorgespoeld in de Ronde van Yorkshire. Hij klopte in de sprint in Leeds eindwinnaar Chris Lawless.

  Greg Van Avermaet was de titelverdediger in Yorkshire, maar dit jaar begon Chris Lawless in poleposition aan de slotrit. Zijn Ineos-ploeggenoot Dunbar opende de finale, maar die had alle moeite van de wereld om aan te pikken toen Van Avermaet op het klimmetje in de finale het uitgedunde peloton uit elkaar ranselde.

   

  Onder meer Froome moest passen, maar leider Lawless kon zich wel vastbijten in het wiel van Van Avermaet. Zo gingen we met 3 de slotfase in: 2 ploegmaats van Ineos en Van Avermaet.

   

  Van Avermaet weigerde aanvankelijk mee te werken, maar een babbeltje van Lawless in de laatste kilometer deed wonderen. Het was dan ook geen verrassing dat aan de finish de buit werd verdeeld: Van Avermaet won de etappe, Lawless pakte de eindwinst. Het is het eerste succesje voor nieuwe sponsor Ineos, uitgerekend in de eigen gouw.

   

  Voor Van Avermaet smaakte de overwinning bijna net zo goed, want net als vorig jaar kon hij zijn ietwat teleurstellende voorjaar enigszins goedmaken in Yorkshire. Het is de eerste zege voor CCC in bijna 3 maanden, de 4e zege van het seizoen.

  Van Avermaet: "Leuk om zo eerste deel van seizoen af te sluiten"

  Greg Van Avermaet kon het werk van zijn ploeg perfect afronden. "Het was misschien nog toffer geweest als ik ook de eindzege had binnengehaald, maar ik ben toch heel gelukkig. Ineos was gewoon te sterk. Ik denk dat we het tactisch moeilijk beter hadden kunnen spelen."

   

  Van Avermaet geeft toe dat dit hiermee zijn voorjaar alsnog wat opblinkt. "Ik heb van de Omloop tot Luik gevochten voor die grote zege. Ik had meer van mezelf verwacht. Maar deze zege verguldt de pil toch wat. Het is een leuke manier om het eerste deel van mijn seizoen af te sluiten."

  Uitslag slotrit

  1. Greg Van Avermaet 175 km in 4u40'03"
  2. Chris Lawless (GBr) zelfde tijd
  3. Eddie Dunbar (Ier) op 2"
  4. Tom-Jelte Slagter (Ned) 9"
  5. James Shaw (GBr) z.t.
  6. Matthew Holmes (GBr)  
  7. Alexander Kamp (Den)  
  8. Gabiel Cullaigh (GBr) 12"
  9. Jenthe Biermans z.t.
  10. Scott Thwaites (GBr)  

  Eindstand Ronde van Yorkshire (2.BC)

  1. Chris Lawless (GBr) 15u18'12"
  2. Greg Van Avermaet op 2"
  3. Eddie Dunbar (Ier) 11"
  4. Alexander Kamp (Den) 15"
  5. James Shaw (GBr) 25"
  6. Matthew Holmes (GBr) z.t.
  7. Tom-Jelte Slagter (Ned)  
  8. Scott Thwaites (GBr) 28"
  9. Connor Swift (GBr) z.t.
  10. Nick van der Lijke (Ned)