• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Discussie na blessure Vertonghen: "Tijdelijke wissel kan oplossing zijn"

  Jan Vertonghen.

  Vertonghen moest ondersteund worden bij zijn wissel.

  Jan Vertonghen lijkt met de schrik vrij te komen na zijn hoofdblessure in de Champions League-wedstrijd tussen Tottenham en Ajax. Maar dat de Spurs-verdediger enkele minuten na een stevige botsing met Toby Alderweireld toch weer op het veld werd gestuurd, kan op weinig begrip rekenen. 

  Even voorbij het halfuur gingen Jan Vertonghen en Toby Alderweireld op een vrijschop het duel aan met Ajax-doelman André Onana. Vertonghen raakte de knikker van Alderweireld en liep een stevige wonde aan zijn neus en hoofd op.

   

  De Rode Duivel werd lange tijd op het veld verzorgd, werd helemaal opgelapt aan de zijlijn en verscheen uiteindelijk weer op het veld. Scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz kwam bij die rentree een kijkje nemen en de bezorgdheid van de Spanjaard bleek enkele tellen later gegrond. Een lijkbleke Vertonghen strompelde naar de zijlijn en moest bij zijn exit ondersteund worden richting de spelerstunnel.

   

  Meerdere medische instanties zijn niet te spreken over de interventie van de medische staf van de Spurs. "Je kan geen betrouwbare diagnose maken in vijf minuten. Een tijdelijke wissel zou hierbij een oplossing kunnen zijn", schrijft Headway, de Britse stichting voor hersenletsels. "De druk op de medische staf is groot, zeker als de belangen zo enorm zijn als in de Champions League."

   

  Tottenham liet na de wedstrijd weten dat de schade bij Vertonghen zeer goed lijkt mee te vallen. Vandaag werd er nog geen informatie over de linksachter vrijgegeven.