Vertonghen moet groggy veld verlaten na botsing met Alderweireld: "Hij is oké"

  Toby Alderweireld (l) en Jan Vertonghen (r) verbijten de pijn.

  Rode Duivel Jan Vertonghen heeft nog voor de rust de strijd moeten staken in de halve finales van de Champions League. De verdediger van Tottenham Hotspur wist niet meer waar hij was na een stevige botsing met ploegmaat Toby Alderweireld.

  Champions League: halve finales (heen)

  einde
  01

  Jan Vertonghen moest met Tottenham aan de bak tegen zijn ex-team Ajax. Toen hij samen met Toby Alderweireld naar de bal vloog, knalden ze op mekaar. De Rode Duivels gingen allebei tegen de vlakte en verbeten de pijn.

   

  Vertonghen was het er het ergst aan toe. Hij bloedde in zijn gezicht en moest verzorgd worden. De medische staf slaagde erin om het de wonde op zijn neus dicht te werken en gaven de verdediger groen licht om voort te spelen.

   

  Vertonghen deed dat ook, maar na amper een minuut strompelde hij naar de zijlijn. De Belgische international wist niet meer waar hij was en dreigde zelfs flauw te vallen. Coach Pochettino en zijn collega's moesten Vertonghen ondersteunen om hem naar de kleedkamer te begeleiden, wellicht heeft hij een hersenschudding opgelopen.

   

  Alderweireld kon wel voortspelen. Op het moment van de botsing stond Tottenham een goal in het krijt na een vroeg doelpunt van de Ajacied Van de Beek.

  Pochettino: "Jan is oké"

  Na de match zagen de journalisten Vertonghen wandelen in de persruimte. "Hij is oké, hij kon zelf wegwandelen", zei Pochettino. "Hij was kalm. Ik hoop dat hij geen grote blessure heeft. We weten wel dat we hem nu goed in het oog moeten houden want het was een harde klap. Hopelijk valt het mee."

   

  Voor heel wat volgers had Vertonghen niet meer in het veld mogen komen. Ook Ajax-coach Erik ten Hag deelde die mening: "Een hoofdletsel kan gevaarlijk zijn. Je kan daar geen risico's mee nemen." Pochettino zei dat de medische staf het voorziene protocol volgde.

  Beelden van de botsing:

  Alderweireld en Vertonghen vliegen allebei naar de bal.

  Ajax-doelman Onana is er eerst bij en de Rode Duivels botsen.

  Alderweireld en Vertonghen gaan allebei tegen het canvas.

  De medische staf van Tottenham verzorgt de bloedende neus van Vertonghen.

  Lang houdt de verdediger het niet meer vol.

  Hij kan niet meer op zijn eigen benen staan.