• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  KV Mechelen-coach: "Als we de beker pakken, bouwen we opnieuw een legendarisch feestje"

  Wouter Vrancken en Jess Thorup

  Wie pronkt morgen met de Beker van België? Wouter Vrancken (KV Mechelen) of Jess Thorup (KAA Gent).

  De kern van KV Mechelen denkt (even) niet aan het fraudedossier waarin de club verwikkeld is. "De spelers hebben de zaak naast zich neergelegd om zich vol te concentreren op de bekerfinale", vertelt coach Wouter Vrancken.

  "Op één dag kan alles"

  Morgen om 14.30u staat KV Mechelen in de bekerfinale tegenover AA Gent. Na de geslaagde titelmatchen tegen Beerschot Wilrijk in maart heeft het team anderhalve maand geen officiële match gespeeld.

   

  "En zeker niet op het niveau van Play-off I zoals AA Gent", pikt Wouter Vrancken in, "maar op één dag kan alles. We hebben de voorbije 6 weken goed proberen in te vullen. De spelers zijn elke dag erg gefocust op training verschenen, chapeau. Hopelijk kunnen we het morgen afmaken."

   

  "Veel van mijn jongens krijgen een unieke kans. Misschien maken ze nooit meer een bekerfinale mee", gaat de coach van KV Mechelen voort. "En het is een prachtig evenement, zeker voor een ploeg uit eerste klasse B."

  "Werken al maanden onder die omstandigheden"

  Vandaag is op de bond de tuchtzaak over mogelijke matchfixing op de bond ingeleid. Bestuurders van KV Mechelen zouden vorig seizoen een wedstrijd tegen Waasland-Beveren vervalst hebben.

   

  "We werken al 6, 7 of 8 maanden onder die omstandigheden", reageert Wouter Vrancken voor onze camera. "De spelers hebben de zaak naast zich neergelegd om zich vol te concentreren op de bekerfinale."

   

  En als KV Mechelen morgen voor de eerste keer sinds 1987 de Beker van België wint,  volgt er sowieso een feestje. "Een legendarisch feestje, zoals we er al een na de titelmatch gebouwd hebben dit seizoen", verzekert Vrancken.

  De Witte: "Staan erboven"

  Seth De Witte bevestigt dat het sportieve primeert in de spelersgroep. "Als ik me niet vergis is de zaak al sinds oktober aan de gang. Als groep hebben we altijd getoond dat we erboven staan. De titel is daar het bewijs van", stelt de middenvelder.

   

  Hoe groot schat De Witte de kansen van KV Mechelen in? "We geloven erin, maar laat ons tegen een club als AA Gent ook nederig zijn. Voor hen is de bekerfinale ook van levensbelang. Ik had graag gehad dat ze het voortreffelijk zouden doen in Play-off I, maar dat is nu niet het geval", weet De Witte ook.

  Volg de bekerfinale live op Sporza:

  • Kijk vanaf 13.30u naar Eén
  • Luister vanaf 13u naar Sporza op Radio 1 
  • Of kijk en volg de wedstrijd live in onze apps en op sporza.be