• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Formule E: Frijns is 8e winnaar in 8 races, pech voor Belgen in regen van Parijs

  " "

  De Nederlander Robin Frijns wint zijn eerste Formule E-race in de regen in Parijs.

  De Nederlander Robin Frijns heeft in Parijs zijn eerste zege in de Formule E geboekt en de bizarre reeks voortgezet: in de 8 races dit seizoen kregen we telkens een andere winnaar. Stoffel Vandoorne en Jérôme D'Ambrosio vielen in de regen uit, D'Ambrosio is ook zijn leidersplaats kwijt aan Frijns.

   Voor het eerst in de geschiedenis van de FE kregen we een heuse regenrace, er viel zelfs hagel uit de Parijse lucht. Dat zorgde voor het nodige spektakel en chaos.

   

  Vandoorne rekende erop na zijn eerste podiumplaats vorige week in Rome dat zijn geluk voor de rest van het seizoen gekeerd was, maar dat liep even anders. De Belg van HWA Racelab reed pas de 21e kwalificatietijd (op 22).

   

  En het verging hem niet beter in de race. Het was trouwens drama troef in de Parijse straten. Polesitter Oliver Rowland reed snel in de muur en door de felle regen gingen er her en der nog een pak auto's overboord. De wedstrijdorganisatie reed een korte tijd met alle auto's aan 50 km/u, waarna het 2e deel van de race losbarstte met Frijns op de eerste plaats.

   

  Rowland veroorzaakte nog eens een crash, waarbij ook Vandoorne de dupe was. De Belg, die op de 18e plaats reed, kon niet meer voort.

   

  Door de vele incidenten kwam er nog een 2e en 3e neutralisatie. Kort erna reed D'Ambrosio met zijn bolide in het decor. Onze landgenoot kende eerder op de dag al pech, omdat hij samen met zijn ploegmaat Pascal Wehrlein (die eerst de pole had neergezet) na goeie kwalificaties naar de laatste plaatsen op de grid werd gezet wegens een onreglementaire bandendruk. Na zijn crash kon hij niet meer voort én was hij dus meteen ook leider af.

  Tweets over de wedstrijd:

  Drama in Parijs:

  Uitslag GP Formule E Parijs: